”Elbilar är bland de roligaste och mest bekväma bilarna att köra”

Anna Ståhl, grundare av Femobility.

Anna Ståhl, grundare av Femobility, har skapat en blogg med syftet att på ett lättillgängligt sätt förklara hur det fungerar att köra och ladda elbilar. Män är välkomna,  men fokus är att engagera fler kvinnor i ett område som traditionellt domineras av män.

På frågan om hur hon kom på idén att starta Femobility, delar Anna med sig av sin resa: “Jag hade tidigare skrivit inlägg i olika Facebookgrupper och märkte att många uppskattade mitt sätt att förklara saker. Genom att starta en öppen webbsida, blev mina texter tillgängliga för alla. Jag såg även fram emot att lära mig nya saker, som att bygga webbsidor och skapa logotyper, som den nyfikna och vetgiriga person jag är.”

När det kommer till hennes engagemang för elbilar berättar Anna att hennes intresse startade 2020 när hennes bostadsrättsförening installerade laddboxar. Detta ledde till att hon övervägde att byta ut sin dieselbil mot en elbil. Efter att ha varit inställd på en laddhybrid insåg hon snart att eldrivna bilar var det enda alternativet för henne.

“Ursprungligen var det tanken på minskade utsläpp som lockade mig till elbilar. Men jag upptäckte snart alla andra fördelar med dem, såsom att de är bland de roligaste och mest bekväma bilarna att köra. Även om elbilar definitivt är ett bättre val för de som väljer att köra bil, är jag väl medveten om att de inte är utan utsläpp eller problem. I diskussioner om elbilar ligger ofta fokus på nya, dyra bilar och hur roliga de är att köra, men givetvis är fortfarande det bästa att inte köra bil alls.”

Lär dig mer om elbilar via Annas blogg Femobility!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *